vegan eiersalade

Ja, je leest het goed! Vegan eiersalade! Huh? Maar hoe dan? Het is echt een stuk simpeler dan dat het klinkt.. We vervangen het ei namelijk door tofu. Het liefst goede stevige tofu. Deze verkruimel je met je handen (of met een keukenmachine) en dan lijkt het ineens verdacht veel op ei! Deze no-egg salad (zoals wij ‘m noemen) maken we regelmatig voor cateringopdrachten en hij valt álltijd goed in smaak. Het leukste aan dit recept? De verraste blikken als ze horen dat het op basis van tofu is gemaakt. ‘Zit er dan écht geen ei in?’ Nee, er zit echt geen ei in! Om deze vegan eiersalade die typische eiersalade smaak te geven gebruiken wij kala namak (wat je hier kunt bestellen). Kala namak is een vulkanisch zwart steenzout wat een zwavelsmaak heeft. Dat smaakt écht precies naar gekookt ei. En het is dus ook een essentieel ingrediënt in deze ei-vrije eiersalade.

Voor dit recept heb je vrij weinig nodig. Wat ingrediënten, een mengkom en je handen. That’s it. Ideaal! Je maakt deze spread ook echt in 5 minuten. Heerlijk om een verse boterham, toastje of met groente sticks bijvoorbeeld.

Ingrediënten

250 gram stevige tofu
6 eetlepels vegan mayonaise (bijvoorbeeld van Jean Bâton of Remia Mayolijn)
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel kala namak
1 theelepel mosterd
+-25 gram verse bieslook
Peper en zout naar smaak

Wat ga je doen?

Haal de tofu uit de verpakking, en laat even uitlekken. Verkruimel de tofu met je handen óf pulse de tofu in de keukenmachine. Voeg nu de kerriepoeder en kala namak toe. Schep dit even goed om. Voeg dan de mayonaise en mosterd toe. Meng tot je een smeuïge massa hebt. Hak de bieslook fijn en verdeel door de no-egg salad. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Serieus.. Dat was het. Stelt niks voor ;). Iedereen kan dit maken en ik beloof je: deze vegan eiersalade is niet te onderscheiden van echte eiersalade. Als ik deze weer een keer voor mezelf heb gemaakt is het echt in 2 dagen op. Ik vind dit zo ongelofelijk lekker. Ik ben heel benieuwd of jullie het recept gaan proberen én wat jullie er dan van vinden! Laat je het ons weten wanneer je dit recept geprobeerd hebt?

Liefs,

Zohra